Bronzérmes lett a tiszaburai csapat a felzárkózó települések országos tornáján

Megosztás

A felcsúti Pancho Arénában összesen harmincnyolc felzárkózó település csatlakozásával rendezték meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Máltai SE egész országot lefedő labdarúgó programsorozatának (FETE Kupa) döntőjét, amelyen az U15-ös korosztályban a tehetséges tiszaburai diákok bronzérmet nyertek.

Többségünk elképzelni sem tudja, milyen nehéz pozitív jövőképet és motivációt találni a Felzárkózó települések programban szereplő falvakban élő fiataloknak.

Az Európia Unió támogatásával létrejövő projekt során előzetesen regionális selejtezőket tartottak négy különböző helyszínen, Szolnokon, Miskolcon, Tarpán és Pécsett. Ezeken a tornákon 100 település csapata, illetve több, mint 1000 gyermek lépett pályára.

A vasárnapi küzdelmek utolsó mérkőzéseit, a döntőket az élvonalbeli mérkőzéseknek is helyt adó Pancho Arénában vívhatták meg a csapatok, amelyek végén Szalonna (U10), Kömlő (U12) és Nagyecsed (U15) játékosai érdemelték ki a győzteseknek járó legnagyobb kupát.

Megyei érintettséget is találunk: a tiszaburai együttes az U15-ös csapatok közül bronzérmet ért el, illetve a legjobb játékosnak járó kitüntetést Csonka Zoltán Szebasztián kapta.

A mérkőzéseket, amelyeket Baumstark Tibor műsorvezető, szakkommentátor kísért végig, hivatalos játékvezetők irányították. A fiatalok motivációját tovább emelte, amikor a stadion kivetítőjén három válogatott labdarúgó – Fenyvesi Evelin, Dibusz Dénes és Sallai Roland – jelent meg, és köszöntötték a résztvevőket, illetve kívántak sok sikert a döntősöknek egy-egy személyes videóüzenetben.

A mérkőzések után az összes csapat pályára lépő játékosa oklevelet, érmet és vehetett át, valamint az MLSZ és a Puskás Akadémia jóvoltából összekészített ajándékcsomagot vehetett át. Kiss Dávid, Jelenlét misszióért felelős vezető és a Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület elnöke és Maka István sportszakterületi vezető búcsúzott a fiatal focistáktól – de csak ideiglenesen, ugyanis egyöntetű kijelentés volt minden játékostól, hogy jövőre ismét kiharcolja a lehetőséget, és visszatér, hogy ő is pályára léphessen a Panchóban.

Kép: fete.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek